RHAPSODY

Dushi Curaçao

“Ada, kom ‘ns luisteren. Dit is raar.” Ik loop over de scherpe puntige ondergrond naar John toe. John heeft hem gevonden. In het noordwesten bij Watamula. De slapende reus. Heel zacht horen we zijn ademhaling. Het enige wat we zien zijn belletjes. “Zou die verkouden zijn.”  Het is een aparte gewaarwording. Die zachte ontsnappende luchtstroom. In en uit. In en uit. Als een ademhaling. De vreemde rotsachtige bodem van o.a. koraal  waar wij op staan is poreus. Lucht wordt door minuscule openingen geperst door golven die stuk slaan op de kust.

Naast  de vele toeristische attracties zijn we hier vooral op zoek geweest naar allerlei producten. Van bikini, fototoestel, thermosfles, gas naar postpakketje en isolatiemateriaal. Op curaçao is echt van alles te vinden. De vraag is alleen waar. Zo worden we heel behulpzaam van winkel naar winkel doorgestuurd.  Zelfs als we daardoor het product niet meer bij hen kopen. Zo hebben we in een grote supermarkt een goedkope gasfles kunnen bemachtigen doordat een medewerker van een andere winkel met dezelfde gasfles ons daarop wees. Een andere verkoper raadde een eigen product ten zeerste af en gaf het adres van Bon Prijs waar een beter product te koop is. Dat is nou klantvriendelijkheid. Die winkel is volgestouwd met allerlei huishoudelijke producten. Een heerlijke ouderwetse winkel van Sinkel. En we vinden wat we nodig hebben voor inderdaad een mooie prijs. Het mooie van dit is dat we een beetje het gewone leven hebben leren kennen. We zijn in winkels geweest waar we als niet-eilandbewoners niet een, twee, drie heen zouden gaan. Met onze lege gasfles bij het vulstation staan we tussen de Curaçaose bewoners die hun gasbommetjes laten vullen. En maken een praatje.  Voor heel even zijn wij bewoners van Curaçao. Het wordt tijd voor vertrek anders blijven we nog. Maar we gaan niet voordat we oud en nieuw hebben gevierd.

De slapende reus is overigens niet ons enige ontdekking op dit eiland. In het filmpje hebben we onze mooiste momenten van Dushi Curaçao samengevat. Veel kijkplezier!

 

 

The tourist sees what he has come to see.

The travelers sees what he sees.

 

-GK Chesterton-

4 gedachtes aan “Dushi Curaçao

  1. Riens en Ineke Elswijk

    We hebben genoten van jullie mooie en heel professionele filmpje over Curaçao. Maak er nog vele zodat we mee kunnen genieten van jullie ontdekking van de wereld met open ogen!