RHAPSODY

Vier het leven!

Vandaag eindelijk de tijd genomen om een bericht te schrijven. Sinds 1 mei  is Rhapsody ons huis en wonen we dus op de boot.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de trossen los te gooien van de kade bij de watersport vereniging in Alphen aan den Rijn. Een aanrader als onderbreking van de Staande Mast Route.En het is ons gelukt!!

Onze vaartocht gaat naar het centrum van Alphen waar we afmeren aan het Rijnplein. Het is de eerste mooie dag en mijn 20160501_112550feestjurkje kan aan. Johns Baai-Baai Pet staat op. Rhapsody is versierd. Ze glimt en straalt ons tegemoet als we nog even een paar boodschappen doen in ons o zo bekende stad. Wij zijn er klaar voor .Ons afscheidsborrel en uitzwaaimoment is werkelijkheid:Vier het leven. Het Italiaanse restaurant Dolce Vita helpt ons daarbij. En hoe! De heerlijkste zomerse hapjes werden geserveerd. Met als klap op de vuurpijl 2 niet te versmaden ovenpizza’s mee. We werden overladen met cadeaus. En een opdracht. 20160501_222702We kregen een bucketlist waarin iedereen een opdracht voor ons heeft bedacht om onderweg uit te voeren. (Gelukkig is er ruimte voor onze eigen lijst). De bewijzen zullen we hopelijk gaan leveren en delen met jullie op onze website. Het feest wordt pas echt compleet met de onverwachte komst van de partyband van Jeroen. De KCPB – de Koe City Party Band. Het gehele Rijnplein was in feeststemming.

Tja en dan wordt het tijd om afscheid te nemen en achter te laten waar we zo van houden….

20160501_171447IMG-20160501-WA0026

 

Om vervolgens stiekem terug te komen om met familie een laatste keer te eten.

Maandag zijn we doorgevaren en in Koudekerk stond er een klein afscheidscomité bij de brug; Ina en Jaap.  Wat bijzonder om mijn geboorteplaats op deze manier een voorlopig   vaarwel te zeggen. Een half uur later waren we in Leiderdorp , het dorp van John.

IMG-20160502-WA0002IMG-20160502-WA0001

 

Haarlem is ons eindbestemming. We hebben daar 2 dagen gelegen en tegen alle plannen in, vrijwel niets gedaan. Alles zit in de boot maar waar?? Tassen vol zijn naar de boot gesjouwd de afgelopen weken. Het uitzoeken van alle spullen en proviand doen we later. Evenals het bijhouden van de lijst waar alles terug te vinden is, waar we ijverig mee begonnen waren. Nu eerst beseffen wat we meegemaakt hebben… en uitrusten.

“De wereld is te rond  om stil in een hoekje te zitten”

-Loesje-

P.S. We staan in het meinummer van Zeilen!