RHAPSODY

Leven als een Bohemian op Rhapsody

Het leven op de boot bestaat uit bijzondere en vooral spontane ontmoetingen. We hebben er al  talloze gehad.

Peter en Jacqueline  in Enkhuizen terwijl we allebei onze SSB-radio  installeerden o.b.v. van Egenolf. Zij vertrekken volgend jaar.

De bemanning van The Rebel,Trees en Kees.  Ook zij  waren in Enkhuizen in dezelfde werkhaven net voorbij de sluis. Hun enthousiasme  en positiviteit valt direct op ondanks een navigatiesysteem wat even niet werkt.

Op 2 april natuurlijk allerlei vertrekkers tijdens de vertrekkers dag in Enkhuizen. Hoe leuk is het om elkaars boot te bekijken en  dezelfde vibes te voelen bij anderen. De spanning van het vertrekken met een onbekende toekomst. Het loslaten van wat we zo goed kennen en  waarvan we houden of juist zullen missen als kiespijn.

Op 5 april, mijn verjaardag,  kwamen geheel onverwachts mijn 2 zussen en zwager langs om het  nog 1 keer te vieren.

20160405_11115720160405_111146

20160405_203457

Diezelfde nacht een ongewenst persoon aan boord die zo schrok van ons dat hij bijna overboord viel.Wat was hij van plan als wij niet aanwezig zouden  zijn geweest. En dat hier in Enkhuizen!

 

Robert en Marjolein die ons opwachtte in de sluis van Spaarndam. Zij gaan halverwege juni weg en zullen om Zuid-Amerika heen gaan.

IMG-20160505-WA0004

De bemannning van de BLUENOSE talloze keren bij Dekker Watersport. Ïn de modus:“Welke reserveonderdelen kunnen we nog meer meenemen”. Later blijkt dat zij tegelijkertijd  in Haarlem liggen. Ongetwijfeld zullen we hen nog meer gaan ontmoeten onderweg.

En wat te denken van het personeel van

Dekker Watersport. Ze houden nog net niet de deur voor ons open . En wat is het leuk om daar in Zaandam af te meren en boodschappen te doen. Zelfs hun gereedschap hadden we mogen lenen om de accu´s e.d. aan te sluiten.

20160408_19275320160408_192814

Rob Wink is bijzonder behulpzaam hebben we gemerkt tijdens het installeren van de watermaker.

IMG-20160504-WA0000Twee Amerikanen, Max en Lynn, in Haarlem. Zij hebben ons allerlei dingen gevraagd over Nederland. Zij waren net een week hier. Ze zijn nu al verzot op onze kaas en onze Hollandse mentaliteit: behulpzaam, eerlijk  en vooral echt contact met geïnteresseerde gesprekken.

Een man in een dinghy in Haarlem. Hij had onze boot gezien in Zeilen en kwam om praatje maken.

Trudy , ontmoet in de haven van IJmond. Zij  heeft ons handige tips gegeven voor onderweg zoals rode sokken om geaard te blijven  en zo  geen zeeziekte op te lopen. Zij zag tevens  een mooie reis voor zich en hoopte dat we aan “Tru” zouden denken onderweg. Bij deze dus..

De kok van de haven in IJmond die zomaar het recept van een heerlijk gerecht prijs gaf. Dat herinnert me eraan dat dat een  van de opdrachten  van onze Bucketlist is : verzamel de recepten van de lekkerste gerechten die we onderweg eten.  Ergens noteren dus.

Marti en Heleen  die ons via de marifoon opriepen om ons een goede reis toe te wensen. Zij heb ik  ontmoet tijdens de offshore training georganiseerd door de Toerzeilers. Een aanrader die training.

index

Nu ik het toch over de toerzeilers heb , wil ik een naam in het bijzonder noemen :Joke Bakker. Haar hebben we de afgelopen 3 jaar leren kennen als de expert op gebied van vertrekken. Veel kennis hebben we  mede aan haar te danken. Wat een tomeloze energie heeft deze vrouw om voor de  `vertrekkers` allerlei activiteiten  te organiseren.

Is het toeval  deze ontmoeting of moet het gewoon zo zijn. Jolanda, een lieve ex-collega van John, zegt dat het geen toeval is. Alles gebeurt met een reden….

Laat het een voorbode zijn van de vele ontmoetingen die zullen volgen.

 

“Variety is the spice of life” -English proverb-

 

 

 

 

 

4 gedachtes aan “Leven als een Bohemian op Rhapsody

 1. Ina verhorst

  Nog maar net weg en nu al zoveel mooie contacten. Leuk om hierover te lezen.

 2. Eline

  Nieuwe ontmoetingen, nieuwe (vaar)wegen, nieuwe gedachten, nieuwe uitdagingen. Nieuw nieuw en toch al zo vertrouwd? Mooi!!! Enjoy.

 3. Jolanda

  Klinkt allemaal hartstikke goed! Ook die rode sokken…Hihi

  Veel liefs Jolanda xxx